Clatite cu spanac la cuptor

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2014 | 5261 vizualizari

 

Trebuie sa ma laud, ca daca nu eu atunci cum ... Cu aceasta reteta am participat la concursul Bonduelle si am castigat un set de vase ceramice.
Yuuuhuuuu primul meu premiu!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente clatite:
  • 350 ml lapte
  • 350 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 150 g smantana 12% grasime
  • 150 g faina faina
  • 5 g zahar de zahar (o lingurita)
  • 5 g sare (o lingurita)
  • ulei
  • unt
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g spanac Bonduelle
  • 200 g branza cu verdeturi
  • 200 g cascaval
  • 100 g smantana 12% grasime
  • o legatura usturoi verde
  • o legatura marar
  • 10 g sare
  • 5-6 boabe piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac la cuptor:

Clatitele

Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. Din compozitia rezultata luam cu un polonic si punem la copt intr-o tgaie incinsa cu o picatura de ulei. Le coacem si le lasam deoparte pana pregatim umplutura cu spanac.

Umplutura:

Cat timp pregatim clatitele spanacul se lasa la decongelat. Usturoiul, dupa ce l-am curatat si spalat, se toaca marunt si se pune la calit pentru un minut intr-o tigaie unsa cu putin ulei, la foc mic. Dupa care punem spanacul, il calim 1-2 minute, apoi punem smantana si lasam asa la foc mic pentru 3-4 minute. Luam spanacul de pe foc, si-l lasam putin la racit. Adaugam branza cu verdeturi maruntita si cascavalul ras, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust, apoi amestecam bine.

Pe rand, umplem clatitele cu amestecul de spanac si le formam triunghiuri. Cuptorul se preincalzeste.

Se unge cu putin unt o tava si se aseaza clatitele. Se baga la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10-15 minute se verifica: se scot clatitele si se orneaza cu cascaval. Se mai lasa la cuptor pentru inca 5 minute la cuptor.

La final se scot si se servesc cat sunt calde.

Pofta buna!

      

TIPS-URI

1

clatitele sa fie putin mai groase, ca dupa coacere sa ramana pufoase;

2

se poate folosi si branza de vaci sau orice alt fel de branza;

3

tava mea a fost una de teflon, dar se poate folosi oricare alt model cat sa se aseze bine clatitele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cascaval si chimen